Bagaimanakah cara melabur dalam saham?  Ramai yang masih tercari-cari cara melabur dalam saham dan konsisten membuat keuntungan. Baca artikel ini dan Pakar Wang akan bongkar teknik pelaburan dengan saham ini. Trend terkini ramai yang ingin menceburi bidang melabur dalam saham ni. Katanya pulangan daripada melabur dalam saham melebihi pulangan daripada simpanan biasa. Betul ke? Anda pasti anda dah mempunyai ilmu […]

Apa perbezaan antara zakat dan cukai? Banyak persoalan yang berkaitan tentang ini. Malah, tidak mengejutkan sekiranya ada yang tidak tahu apa perbezaan antara zakat dan cukai. ‘Eh, ada perbezaan eh? Bukan sama je ke?’ Ish, ish, ish parah sekiranya anda mempunyai persepsi macam ni. Walhal zakat dan cukai merupakan aspek yang penting dalam kehidupan anda. Nak tahu apa itu zakat […]

Kesan negatif tidak menabung ketika usia muda?  ‘Alah, menabung ni untuk budak-budak je.. kita bukan budak sekolah lagi..’ Anda mempunyai persepsi macam ni? Kalau macam tu, jangan kemana-mana, baca sampai habis tau..! Sikit-sikit lama-lama jadi bukit adalah pepatah yang tidak lazim lagi sering dikaitkan dengan amalan menabung. Daripada usia kecil lagi kita didedahkan dengan amalan menabung namun apabila menginjak dewasa, […]

Platform terbaik untuk menyimpan wang dengan mudah? Persoalan demi persoalan mula timbul dalam fikiran anda. ‘Bank mana yang banyak bagi dividend ye kalau kita simpan duit?’ ‘Mana yang boleh bagi pulangan yang lebih banyak dengan kadar yang terjamin?’ Anda pasti tertanya-tanya platform terbaik untuk anda menyimpan wang anda dengan cara yang mudah dan berkesan. Ini juga boleh dikira sebagai salah […]

Faedah mempunyai perancangan kewangan untuk masa depan? Apa tu? Tak pernah dengar pun istilah ‘perancangan kewangan’ ni? Mari kita belajar tentang perancangan kewangan disini. Tak kenal maka tak mesra. Dalam kita seronok berbelanja, pernah atau tidak kita terfikir akan perancangan kewangan kita untuk masa hadapan? Merancang perjalanan perbelanjaan kita memberikan manfaat yang besar untuk kelansungan ekonomi hidup kita sebagai pengguna. […]

Apa teknik-teknik untuk menjadi pelabur yang berjaya? Sifat pelaburan yang berunsurkan ‘high risk, high return’ membuatkan pengguna berfikir dua kali sebelum menjejakkan kaki ke dunia pelaburan. Pakar Wang kali ini bagi tips bagaimana nak menjadi pelabur yang berjaya, jadi baca sampai habis tau…! ‘Takutlah nanti kalau rugi macam mana?’ Senang cerita, tidak  mudah untuk kita mencapai kejayaan dalam mengusahakan sesuatu […]

Kesedaran dalam mengetahui kepentingan memiliki insurans masih lagi rendah dalam kalangan masyarakat Malaysia. Ramai lagi masih yang masih was-was dengan fungsi utama insurans sekaligus terlepas daripada peluang mengetahui tentang kepentingan ada insurans dengan lebih mendalam. ‘Insurans? Perlu ke? Kalau tak ada pun tak apa kan?’ Sifat acuh tak acuh ini nanti mampu membuatkan anda menyesal di kemudian hari. Jangan begitu, […]

Bagaimana kita nak kenal skim-skim pinjaman yang menipu ini? Rata-rata daripada kita sebagai pengguna memerlukan pinjaman kewangan untuk memastikan kelangsungan ekonomi hidup. Jadi kita tak boleh lari dari membuat pinjaman. TETAPI; Kebanyakkan kita terpedaya dengan skim pinjaman yang mengelirukan, boleh kita gelar sebagai “SCAM”. Dari untuk melepaskan masalah jadinya bertambah-tambah beban.Kes penipuan dalam pinjaman ini semakin berleluasa masa kini dan […]

Keliru bagaimana cara mengenali penipuan skim cepat kaya? Ramai pelabur-pelabur ‘rookie’ yang tertipu dan terjerat dengan skim cepat kaya ini menyesal tak sudah, menangis tak berlagu duit yang dilabur melayang-layang. ‘Aduh macam mana nak melabur dengan selamat ni?’ Jangan risau, Pakar wang kali ini membawa anda cara mengenalpasti skim cepat kaya dengan 5 cara mudah. PENIPUAN SKIM CEPAT KAYA Mereka […]

Semak dividen Koperasi Angkatan Tentera bagaimana? Pakar Wang akan bantu anda semak dividen Koperasi Angkatan Tentera dengan perkhidmatan pesanan ringkas dan anda akan terima maklumat terus ke telifon anda dengan segera. Baca dan Semak dividen Koperasi Angkatan Tentera dengan online ataupun SMS. Semak Koperasi Angkatan Tentera Koperasi Angkatan Malaysia Berhad menyediakan perkhidmatan SMS kepada ahli koperasi untuk menghubungi Koperasi Angkatan […]