Apakah anda berminat dengan pelaburan jangka pendek? Lihat pasaran hari ini amat berdaya saing, terutamanya kerana sistem kini yang lebih kepada global. Banyak pelaburan jangka pendek yang mula menjadi minat seperti pertukaran wang antarabangsa, pelaburan luar pesisir, dan banyak lagi, Pelaburan seperti ini telah berjaya merubah lanskap pasaran. Sesetengahnya seperti lebih baik, dan yang lain nampaknya lebih teruk dari sesuatu […]

Melabur cara bijak pastikan keuntungan yang berterusan. Pakar wang akan membongkar 10 tips hebat yang bagaimana hanya dengan melabur cara bijak anda dapat elak dari kerugian. Baca seterusnya… Pelaburan boleh membawa kita selangkah lebih dekat dengan matlamat kewangan kita. Tetapi semua pelaburan ada risiko-nya. Walaupun sesetengah pelaburan menjanjikan pulangan yang lebih tinggi berbanding yang lain, namun risiko kegagalan pelaburan tersebut […]

Paling seronok bila terima duit persaraan KWSP yang lama kita simpan. Malah ada juga simpanan KWSP (Kumpulan Wang Simpanan Pekerja) sampai ratus-ratus ribu ringgit. Sudah pasti ramai yang mula jadi kawan baik bila dapat duit persaraan KWSP. Anak-anak pun selalu balik jengok kita, kot-kot boleh merasa seribu dua… kan..kan. Apa pun duit simpanan persaraan anda adalah hak masing-masing. Gunakan dengan […]

Rumah dan pelaburan menjadi satu budaya pelaburan baru dalam masyarakat. Membeli hartanah sebagai simpanan pelaburan akan datang nampaknya kini mula menjadi tabiat bagi sebahagian mereka yang tahu betapa tinggi nilai hartanah sesuatu kawasan. Tapi menjadikan rumah sebagai pelaburan itu sebenarnya bukan satu kerja mudah. Banyak yang kena dipertimbangkan. Pastinya anda tahu beberapa tips sebelum terjah masuk ke arena hartanah ini. […]

Bagaimana nak buat akaun Amanah Hartanah Bumiputera (AHB) ni ?, mungkin ada juga yang tak tahu langsung apa itu AHB. Pernah tonton iklan AHB tak? ala.. yanga ada Neelofa tu? AHB atau Akaun Amanah Hartanah Bumiputera adalah pelaburan unit amanah hartanah untuk Bumiputra sahaja.  Bermula pada tahun 2012 dan masih menerima anda yang berminat untuk melabur. Jadi… Bagaimana Buka Akaun […]

Pelan Kad Perubatan atau “Medical Card” Terbaik Buat Anda di Tahun 2018 Anda sudah berlanggan Insuran peribadi? Jika belum dan masih berfikir Apakah Pelan Insurans Medical Card atau kad perubatan terbaik Malaysia di tahun 2018 dan seterusnya? disini anda akan dapat jawapannya. Apa yang perlu anda tahu bahawa insuran peribadi atau medical card ini bukanlah sebuah simpanan pelaburan. Jika anda […]

Teknik Trading Pip Forex di Malaysia dan Jadi Jutawan benarkah? Bagi mereka yang kenal Forex di Malaysia sentiasa berfikir atau berangan-agan menjadi seorang Jutawan Forex Malaysia Yang berjaya. Siapa yang tidak mahu untuk berada di zon yang amat selesa. Siapa yang tidak mahu menjadi seperti “WARREN BUFFET” tokoh trader yang paling berjaya di dunia. Berada di Zon selesa sebagai trader […]

Cara Mudah Buat Akaun MyASNB Secara Online dan memudahkan anda semak baki ASB secara online. Mungkin Anda sudah tahu kini ada pendaftaran akaun ASB secara online? Masalahnya Anda tidak tahu cara mendaftar akaun ASB melalui Portal MyASNB? Untuk pengetahuan anda Amanah Saham Nasional Berhad (ASNB) kini sudah menukar cara urusan mereka kepada sistem atas talian. Bagi anda yang membuat pelaburan […]