Panduan Semakan Tarikh Kemasukan Duit PTPTN Online. Bagaimana nak semak tarikh duit PTPTN masuk? Ini dia cara paling mudah untuk semak secara Online. Senang je. Pakar Wang akan kongsikan Panduan…

…untuk tidak membayar hutang mereka. Apatah lagi dengan kecanggihan teknologi masa sekarang dimana semua urusan boleh settle dengan hujung jari anda saja. ‘Malas lah nak pergi kaunter PTPTN, nak keluar…

…sampai habis ye..! MELABUR UNTUK KEUNTUNGAN? Tidak dinafikan sifat saham yang dikatakan ‘high risk, high profit’ menjadi tarikan utama mereka yang mula berjinak-jinak nak melangkah ke dunia melabur ni. Mana…

…“Borang Pendaftaran – Akaun Dewasa” atau “Borang Pendaftaran – Akaun Kanak-Kanak / Remaja” yang mana berkenaan. Ya, anda boleh memulakan langkah awal dengan membuka akaun pelaburan AHB untuk anak-anak anda….

…paling menarik dan senang sekali adalah melalui ejen hartanah! Kenapa pulak? Mereka ini memang bekerja dalam bidng hartanah jadi mat senanglah bagi mereka nak semak. Jadi anda tak payah nak

nak biaya yuran kemasukan universiti anaknya, pinjam rm3000++, tapi tiap-tiap bulan tolak rm1000++. Tinggal baki gaji rm400 je. Itupun sampai kesudah tak habis-habis bayar. Kes Scammer Jual Rumah ? Mereka…

…tu yang kita nak buat pengeluaran untuk bayaran bulanan, bukannya pengeluaran untuk kurangkan baki hutang. Ini sangat penting. Ada perbezaan antara kedua-dua perkara tersebut. Pengeluaran Untuk Pengurangan Baki Pinjaman EPF…