sampai habis ye..! MELABUR UNTUK KEUNTUNGAN? Tidak dinafikan sifat saham yang dikatakan ‘high risk, high profit’ menjadi tarikan utama mereka yang mula berjinak-jinak nak melangkah ke dunia melabur ni. Mana…

…di bawah seksyen ‘New Business Registration’ Anda dikehendaki mengisi borang A (Registration of New Business). Anda boleh mendaftar menggunakan nama sendiri ataupun nama ‘tred’ Nama sendiri menggunakan nama seperti di…

…untuk tidak membayar hutang mereka. Apatah lagi dengan kecanggihan teknologi masa sekarang dimana semua urusan boleh settle dengan hujung jari anda saja. ‘Malas lah nak pergi kaunter PTPTN, nak keluar…

saham ni. Serahkan saja pada pegawai bank yang bertugas settle kerja anda. ‘RM 500 je? Tak boleh ke kalau nak labur lebih lagi?’ Kalau nak start dengan hanya RM 500…

…tentu. Ini adalah Senarai Anggota Majlis Penasihat Syariah yang berdaftar. Klik pautan tersebut untuk menyemak namanama anggota yang tersenarai. Kalau katanya nama agen pelaburan yang bergelar ustaz tu tiada dalam…