buka nota dan pen anda! 1 – APA ITU CCRIS DAN CTOS? ‘Aik tadi cakap pasal CCRIS je ni ada CTOS pulak?’ Jangan risau, senang je nak faham. CCRIS (Central…

sampai habis ye..! MELABUR UNTUK KEUNTUNGAN? Tidak dinafikan sifat saham yang dikatakan ‘high risk, high profit’ menjadi tarikan utama mereka yang mula berjinak-jinak nak melangkah ke dunia melabur ni. Mana…

…telefon bimbit pun dah boleh settle. SEMAK STATUS PEMBAYARAN Dah habis bayar semua, mesti kita nak check samada pembayaran kita tadi berjaya atau tidak. Ini pun mudah sahaja. Anda pergi…

…pihak syarikat. MPS melalui SC, akan terus mengkaji status Syariah sekuriti-sekuriti yang tersenarai di Bursa Malaysia pada setiap tahun, berdasarkan penyata kewangan tahunan terkini syarikat yang diaudit. Kenapa status saham…

saham ni. Serahkan saja pada pegawai bank yang bertugas settle kerja anda. ‘RM 500 je? Tak boleh ke kalau nak labur lebih lagi?’ Kalau nak start dengan hanya RM 500…