saham, harga beli dan jual saham, butang beli dan jual saham dan tempoh pengesahan transaksi Jangan menonong beli kaunter saham tanpa menggunakan skill yang anda asah. Pilih satu atau dua…

…tinggi di Malaysia. Menarik? Semakin berminat? Ayuh teruskan membaca! 2 – CARA MELABUR SAHAM KOPERASI BANK RAKYAT Okay, dah faham apa itu saham koperasi sekarang ni berkobar-kobar nak mohon untuk…

…Caj yang dikenakan oleh Bursa Malaysia untuk setiap transaksi jual beli saham untuk dibayar kepada LHDN (suratcara pindahmilik saham) RM 1 akan dikenakan bagi setiap transaksi bernilai RM 1000 (maksimum…

…APA ITU PELABURAN SAHAM? Saham adalah pegangan hak milik sesuatu syarikat dalam bentuk ekuiti. Ini bermaksud, apabila anda membeli saham sesuatu syarikat, anda secara langsung telah menjadi salah seorang pemilik…

…ITU SAHAM? Saham adalah pegangan hak milik sesuatu syarikat dalam bentuk ekuiti. Ini bermaksud, apabila anda membeli saham sesuatu syarikat, anda secara langsung telah menjadi salah seorang pemilik syarikat tersebut….

Cara daftar mudah SSM secara online? Tak perlu ke kaunter lagi untuk mendaftarkan perniagaan anda dengan SSM. Sekarang ni melalui pendaftaran online anda boleh jimatkan masa dan tenaga. Cara ini…

Panduan mudah memulakan perniagaan online? Sekarang ni kita tengok macam-macam jenis perniagaan online yang ada. Sosial media seperti Instagram, Facebook, dan Twitter penuh dengan iklan mempromosikan produk-produk online ni. ‘Macam…