…aku simpan duit aku ni, apa nilai yang aku dapat simpanan aku ni? Kalau aku laburkan duit aku ni, apa nilai yang aku dapat daripada pelaburan ni? Bila kita memahami…

…ini berlaku, sistem JomPAY iaitu pembayaran melalui perbankan internet diwujudkan. Senang nak bayar, risiko tunggakan PTPTN pun hilang. Macam mana? Jangan risau, teruskan membaca, sambil-sambil tu boleh terus buat pembayaran…

…medium paling sesuai untuk anda memulakan perniagaan sebagai pendapatan sampingan. Hasil daripada pendapatan sampingan anda itu boleh menjadi ‘back up’ untuk pendapatan utama anda. Untuk mulakan teknik tambah pendapatan ini…

…anda perlu pantau daripada A-Z baru dapat pastikan segalanya berjalan lancar. Buka mata anda dan elakkan termakan janji-jani palsu. #2 FOKUS KEPADA MENCARI ORANG BAWAH Sekiranya sesebuah syarikat itu adalah…

…untuk bangunkan perniagaan anda. CARA DAFTAR SSM SECARA ONLINE Berikut merupakan syarat pendaftaran, prosedur pendaftaran dan peringatan am yang perlu anda ikuti untuk daftar SSM secara online: SYARAT-SYARAT PENDAFTARAN Pemilik…

…Fund Transfer (EFT) Bank draft Kepada mereka yang tidak mampu untuk membayar cukai secara sekali gus, anda boleh membuat permohonan untuk membayar cukai anda secara ansuran. Syaratnya anda perlu menghantar…

…sekurang-kurangnya 15% daripada gaji kasar bulanan anda dan miliki wang perbelanjaan untuk 6 bulan dalam tunai. Ilmu pengetahuan itu adalah suatu kuasa. Ilmu pengetahuan melengkapkan dan memberi kita kuasa untuk…