…MODAL (CAPITAL GAIN) Bahasa mudah nak faham cara buat keuntungan macam ni, ‘untung bila anda beli dengan harga yang rendah dan jual dengan harga yang tinggi ataupun apabila anda beli…

…pembayaran menggunakan telefon bimbit anda. CARA PEMBAYARAN PTPTN MELALUI JOMPAY Nak buat pembayaran melalui JomPAY ni tak akan dikenakan apa-apa caj pun, tetapi anda memerlukan biller code dan reference no,…

…Semak saman trafik secara online & SMS? Sekarang ni check apa-apa pun mudah dengan adanya teknologi yang makin lama makin canggih. Nak tahu ada saman yang tertunggak? Ataupun tanpa…

…bateri nak kira sama-sama ye.. Pengiraan Zakat dan Medium Pembayaran Cara pengiraan zakat pendapatan: Untuk makluman anda, terdapat dua cara untuk anda mengira pembayaran zakat pendapatan anda iaitu; Pengiraan Zakat…

…asas pelaburan saham koperasi. ‘Aah kan? Excited sangat nak melabur, koperasi ni apa ye sebenarnya?’ Syarikat koperasi melalui aktiviti perniagaan yang dijalankan menjana pendapatan tambahan HANYA untuk anggota-anggotanya sahaja. Matlamat…