sampai habis ye..! MELABUR UNTUK KEUNTUNGAN? Tidak dinafikan sifat saham yang dikatakan ‘high risk, high profit’ menjadi tarikan utama mereka yang mula berjinak-jinak nak melangkah ke dunia melabur ni. Mana…

untuk tidak membayar hutang mereka. Apatah lagi dengan kecanggihan teknologi masa sekarang dimana semua urusan boleh settle dengan hujung jari anda saja. ‘Malas lah nak pergi kaunter PTPTN, nak keluar…

nak kira sama-sama ye.. Pengiraan Zakat dan Medium Pembayaran Cara pengiraan zakat pendapatan: Untuk makluman anda, terdapat dua cara untuk anda mengira pembayaran zakat pendapatan anda iaitu; Pengiraan Zakat Pendapatan…

…pembiayaan secara konvensional. Skim Pembiayaan Perumahan SPPI menggunakan konsep ’Al-Bai’ Bithaman Ajil (akad jual beli). Jadi anda dah tahu nak pilih yang mana satu kan? JENISJENIS PINJAMAN PERUMAHAN…

Cara dia operasi, bila orang datang nak pinjam duit, along ini akan suruh anda sign “side” agreement. Kononnya mereka ini mengikut undang-undang pinjaman. ? Ketahuilah “Agreement” tersebut sebenarnya tidak diiktiraf…

Cara daftar mudah SSM secara online? Tak perlu ke kaunter lagi untuk mendaftarkan perniagaan anda dengan SSM. Sekarang ni melalui pendaftaran online anda boleh jimatkan masa dan tenaga. Cara ini…