…perlu untuk menyumbang semula kepada KWSP dengan menggunakan nombor ahli yang sama. Individu boleh memilih untuk terus mencarum walaupun selepas membuat pengeluaran dengan mengisi borang KWSP 6A (1). Kadar caruman…

…Cuba join seminar-seminar cara melabur dalam saham percuma yang dianjurkan oleh kerajaan dan pakar-pakar pelaburan. Jangan terus ikut seminar advance dimana anda perlu bayar ribu-riban. Nak lagi senang? Belajar daripada…

…pembayaran menggunakan telefon bimbit anda. CARA PEMBAYARAN PTPTN MELALUI JOMPAY Nak buat pembayaran melalui JomPAY ni tak akan dikenakan apa-apa caj pun, tetapi anda memerlukan biller code dan reference no,…

…bateri nak kira sama-sama ye.. Pengiraan Zakat dan Medium Pembayaran Cara pengiraan zakat pendapatan: Untuk makluman anda, terdapat dua cara untuk anda mengira pembayaran zakat pendapatan anda iaitu; Pengiraan Zakat…

…paling tinggi di Malaysia. Menarik? Semakin berminat? Ayuh teruskan membaca! 2 – CARA MELABUR SAHAM KOPERASI BANK RAKYAT Okay, dah faham apa itu saham koperasi sekarang ni berkobar-kobar nak mohon…

…melayang-layang. ‘Aduh macam mana nak melabur dengan selamat ni?’ Jangan risau, Pakar wang kali ini membawa anda cara mengenalpasti skim cepat kaya dengan 5 cara mudah. PENIPUAN SKIM CEPAT KAYA…