…Cuba join seminar-seminar cara melabur dalam saham percuma yang dianjurkan oleh kerajaan dan pakar-pakar pelaburan. Jangan terus ikut seminar advance dimana anda perlu bayar ribu-riban. Nak lagi senang? Belajar daripada…

…bateri nak kira sama-sama ye.. Pengiraan Zakat dan Medium Pembayaran Cara pengiraan zakat pendapatan: Untuk makluman anda, terdapat dua cara untuk anda mengira pembayaran zakat pendapatan anda iaitu; Pengiraan Zakat…

…lupa buka nota dan pen anda! 1 – APA ITU CCRIS DAN CTOS? ‘Aik tadi cakap pasal CCRIS je ni ada CTOS pulak?’ Jangan risau, senang je nak faham. CCRIS

…keluar lagi, hadap jam lagi, parking lagi.. nanti lah bayar’ Bertangguh-tangguh nanti anda juga merana, tunggakan bertambah dan nama anda pun tersenarai di dalam sistem CCRIS. Jadi, nak mengelakkan daripada…

…sedang cuba mengurangkan risiko. 5. SEMAK PERBATUAN (MILEAGE) Kereta yang jauh atau kerap berjalan, secara normal akan cepat haus dan lusuh. Lagi tinggi nilai perbatuan (jauh berjalan), lagi rendah nilai…

…Keliru bagaimana cara mengenali penipuan skim cepat kaya? Ramai pelabur-pelabur ‘rookie’ yang tertipu dan terjerat dengan skim cepat kaya ini menyesal tak sudah, menangis tak berlagu duit yang dilabur…

…tak boleh main-main lah main saham ni’ Hal yang melibatkan duit memang kena serius, belajar cara melabur dalam saham, jangan lah tamak nak kejar untung. Sikit-sikit dulu nanti lama-lama nanti…

dan banyak lagi. Teruskan bersama kami! MELABUR CARA HALAL? Nak melabur cara halal, anda perlu faham konsep pelaburan patuh syariah itu sepenuhnya dahulu. Apa sistem yang digunakan untuk memastikan sesuatu…

…berbelanja. Jangan pernah berputus asa dan teruskan usaha. Semoga tips-tips ini semua dapat membantu anda untuk menjadi mereka yang berhemah dalam berbelanja dan bebas daripada hutang. Cara nak tengok baki…