saham, harga beli dan jual saham, butang beli dan jual saham dan tempoh pengesahan transaksi Jangan menonong beli kaunter saham tanpa menggunakan skill yang anda asah. Pilih satu atau dua…

melabur dalam saham koperasi Bank Rakyat ni. Macam mana ye? Saham Bank Rakyat VS Akaun Simpanan Bank Rakyat ‘Kalau dah ada akaun bank kat Bank Rakyat boleh dikira ada saham

membeli saham Jaycorp Bhd pada harga RM 6.20 (Saham ini tersenarai di dalam saham patuh syariah) Kos Belian Saham; 100 unit × RM 6.20 = RM 620.00 4 kos yang…

daripada sahamsaham yang dijualbeli untuk tempoh kurang daripada setahun akan dikenakan sebanyak 2.5%. Contohnya: umlah keuntungan keseluruhan bagi saham Kamal adalah RM150,000. Oleh itu, zakat saham Kamal bagi tahun 2019…

ianya jatuh HARAM. 3 – PERBEZAAN KETARA ANTARA SAHAM DAN FOREX Untuk jual beli saham, pelabur harus membuka akaun dan mendaftar dengan Bursa Malaysia melalui syarikat broker, manakala bagi Forex,…

Panduan mudah memulakan perniagaan online? Sekarang ni kita tengok macammacam jenis perniagaan online yang ada. Sosial media seperti Instagram, Facebook, dan Twitter penuh dengan iklan mempromosikan produk-produk online ni. ‘Macam

yang berjaya. Saya yakin selepas anda baca halaman ini, anda sudah tahu bagaimana untuk mulakan peniagaan online dan untung. Konsep Perniagaan Online Online adalah atas talian. Memulakan peniagaan jenis ini…

betul dan mengambil tahu akan peraturan yang diberikan oleh pihak SSM kepada mereka yang baru mendaftarkan perniagaan. ‘Alamak, macam susah je, peraturan macam mana pulak tu?’ Jangan risau, Pakarwang sedia…