Tutorial

…kad pengenalan atau no kenderaan SEMAKAN SAMAN SECARA SMS Cara semak saman polis SMS Taip POLIS SAMAN<jarak>No. Kenderaan Hantar ke 15888 Contoh: POLIS SAMAN ABC1234 ATAU Taip POLIS SAMAN<jarak>No. Kad…

Kewangan, Pelaburan

…sampai habis ye..! MELABUR UNTUK KEUNTUNGAN? Tidak dinafikan sifat saham yang dikatakan ‘high risk, high profit’ menjadi tarikan utama mereka yang mula berjinak-jinak nak melangkah ke dunia melabur ni. Mana

Pinjaman, Tutorial

…untuk tidak membayar hutang mereka. Apatah lagi dengan kecanggihan teknologi masa sekarang dimana semua urusan boleh settle dengan hujung jari anda saja. ‘Malas lah nak pergi kaunter PTPTN, nak keluar…

Kewangan, Pelaburan

…Malaysia yang melepasi syarat cukai pendapatan perlu membayar cukai tersebut kepada kerajaan. Jadi macam mana nak tahu yang anda layak? Berdasarkan perkongsian pengiraan cukai pendapatan di atas, kira jumlah keseluruhan…

Kewangan, Pinjaman

…ke bumi pun tak mampu nak bayar. Pendapatan bulanan semua habis pada hutang. Haaa, macam mana nak survive perbelanjaan untuk yang lain? Golongan muda khususnya mudah terperangkap dengan situasi seperti…