…anda jadi pakar dalam pelaburan ini. Bukan untuk orang lain, tapi untuk diri sendiri. Hendak seribu daya, tak hendak seribu dalih. ‘Okay lepas tu macam mana pulak nak mohon saham?…

…eh? Bukan sama je ke?’ Ish, ish, ish parah sekiranya anda mempunyai persepsi macam ni. Walhal zakat dan cukai merupakan aspek yang penting dalam kehidupan anda. Nak tahu apa itu…

…lupa buka nota dan pen anda! 1 – APA ITU CCRIS DAN CTOS? ‘Aik tadi cakap pasal CCRIS je ni ada CTOS pulak?’ Jangan risau, senang je nak faham. CCRIS

…pembayaran perbankan internet. CARA PEMBAYARAN DAN BANK YANG TERLIBAT Dah dapat biller code dan reference no nak buat macam mana pula? Senang je, anda pergi ke online bank anda masing-masing….

…kejarkan sekarang ni, kalau kita tak faham selok belok sebenar pelaburan dan konsep asasnya memang ke laut lah, duit entah ke mana, rugi datang bertimpa-timpa. ‘Uish, macam serius je ni,…

dan banyak lagi. Teruskan bersama kami! MELABUR CARA HALAL? Nak melabur cara halal, anda perlu faham konsep pelaburan patuh syariah itu sepenuhnya dahulu. Apa sistem yang digunakan untuk memastikan sesuatu…

…instrumen favourite menjadi rebutan mereka yang minat melabur. ‘Uish, hebat sangat tu. Macam mana ye nak try melabur saham koperasi Bank Rakyat ni?’ Haaa, jangan risau! Anda berada di tempat…