…anda jadi pakar dalam pelaburan ini. Bukan untuk orang lain, tapi untuk diri sendiri. Hendak seribu daya, tak hendak seribu dalih. ‘Okay lepas tu macam mana pulak nak mohon saham?…

…ni? Tiada Power of Compounding/Accumulating Interest Alamak, cakap jawa pulak macam mana nak faham? Dalam bahasa melayu nya, dividen yang anda terima WAJIB anda cash out. Duit anda itu tak…

…eh? Bukan sama je ke?’ Ish, ish, ish parah sekiranya anda mempunyai persepsi macam ni. Walhal zakat dan cukai merupakan aspek yang penting dalam kehidupan anda. Nak tahu apa itu…

…faedah, dan ianya mestilah kurang daripada 30%. Manakala pembiayaan secara Islam ataupun sukuk tidak diambil kira dalam pengiraan ini. Tahap 3: Pemeriksaan Kualitatif Di samping kriteria kuantitatif dua peringkat di…

…hasil laporan bankbank yang terlibat memberi pinjaman kepada kita atau bank yang mana kita melakukan permohonan kepadanya. Rekod CCRISS Rekod CCRISS menunjukkan butiran seperti pinjaman yang kita lakukan, bayaran bulanan…