…bukan daripada simpanan khas, duit kahwin, duit deposit beli rumah, duit keperluan sekolah anak-anak dan sebagainya. Pokoknya, elakkan menggunakan modal daripada perbelanjaan keperluan anda, Sediakan modal khas untuk memulakan pelaburan….

…untuk tidak membayar hutang mereka. Apatah lagi dengan kecanggihan teknologi masa sekarang dimana semua urusan boleh settle dengan hujung jari anda saja. ‘Malas lah nak pergi kaunter PTPTN, nak keluar…

…Tiada Power of Compounding/Accumulating Interest Alamak, cakap jawa pulak macam mana nak faham? Dalam bahasa melayu nya, dividen yang anda terima WAJIB anda cash out. Duit anda itu tak boleh…

…ke bumi pun tak mampu nak bayar. Pendapatan bulanan semua habis pada hutang. Haaa, macam mana nak survive perbelanjaan untuk yang lain? Golongan muda khususnya mudah terperangkap dengan situasi seperti…

…sekarang ni, kalau kita tak faham selok belok sebenar pelaburan dan konsep asasnya memang ke laut lah, duit entah ke mana, rugi datang bertimpa-timpa. ‘Uish, macam serius je ni, tak…

…Malaysia yang melepasi syarat cukai pendapatan perlu membayar cukai tersebut kepada kerajaan. Jadi macam mana nak tahu yang anda layak? Berdasarkan perkongsian pengiraan cukai pendapatan di atas, kira jumlah keseluruhan…