…Semak Duit PTPTN ni sama macam Cara Buat Semakan CCRIS Online ke? Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) ada menyediakan perkhidmatan Semak Tarikh Kemasukan Duit PTPTN kepada peminjam PTPTN secara…

…bukan daripada simpanan khas, duit kahwin, duit deposit beli rumah, duit keperluan sekolah anak-anak dan sebagainya. Pokoknya, elakkan menggunakan modal daripada perbelanjaan keperluan anda, Sediakan modal khas untuk memulakan pelaburan….

…untuk tidak membayar hutang mereka. Apatah lagi dengan kecanggihan teknologi masa sekarang dimana semua urusan boleh settle dengan hujung jari anda saja. ‘Malas lah nak pergi kaunter PTPTN, nak keluar…

…Tiada Power of Compounding/Accumulating Interest Alamak, cakap jawa pulak macam mana nak faham? Dalam bahasa melayu nya, dividen yang anda terima WAJIB anda cash out. Duit anda itu tak boleh…

…melalui e-wallet. Pakar Wang akan kongsikan maklumat berkenaan Cara Keluarkan Duit ePenjana Dari eWallet. Panduan ini khas buat anda yang berminat untuk tahu cara keluarkan duit dalam eWallet kepada tunai….

…sekarang ni, kalau kita tak faham selok belok sebenar pelaburan dan konsep asasnya memang ke laut lah, duit entah ke mana, rugi datang bertimpa-timpa. ‘Uish, macam serius je ni, tak…