…perkara ini berlaku, sistem JomPAY iaitu pembayaran melalui perbankan internet diwujudkan. Senang nak bayar, risiko tunggakan PTPTN pun hilang. Macam mana? Jangan risau, teruskan membaca, sambil-sambil tu boleh terus buat…

…anda jadi pakar dalam pelaburan ini. Bukan untuk orang lain, tapi untuk diri sendiri. Hendak seribu daya, tak hendak seribu dalih. ‘Okay lepas tu macam mana pulak nak mohon saham?…

…ni? Tiada Power of Compounding/Accumulating Interest Alamak, cakap jawa pulak macam mana nak faham? Dalam bahasa melayu nya, dividen yang anda terima WAJIB anda cash out. Duit anda itu tak…

…ditempat kerja. Ini boleh menyebabkan anda kehilangan perkerjaan dan membawa kepada masalah yang lebih besar. Sudah jatuh lagi ditimpa tangga. Tiada punca pendapatan, macam mana hutang-hutang nak dilangsaikan? Semakin tinggi…

…kejarkan sekarang ni, kalau kita tak faham selok belok sebenar pelaburan dan konsep asasnya memang ke laut lah, duit entah ke mana, rugi datang bertimpa-timpa. ‘Uish, macam serius je ni,…

…rakyat Malaysia yang melepasi syarat cukai pendapatan perlu membayar cukai tersebut kepada kerajaan. Jadi macam mana nak tahu yang anda layak? Berdasarkan perkongsian pengiraan cukai pendapatan di atas, kira jumlah…