…anda jadi pakar dalam pelaburan ini. Bukan untuk orang lain, tapi untuk diri sendiri. Hendak seribu daya, tak hendak seribu dalih. ‘Okay lepas tu macam mana pulak nak mohon saham?…

…SEMAKAN PENYATA Dah settle, anda kemudiannya dikehendaki untuk ‘log in’ di lama berikutnya, masukkan IC juga macam biasa dan kata laluan. Sekiranya anda baru pertama kali nak check penyata klik…

…ni? Tiada Power of Compounding/Accumulating Interest Alamak, cakap jawa pulak macam mana nak faham? Dalam bahasa melayu nya, dividen yang anda terima WAJIB anda cash out. Duit anda itu tak…

…rakyat Malaysia yang melepasi syarat cukai pendapatan perlu membayar cukai tersebut kepada kerajaan. Jadi macam mana nak tahu yang anda layak? Berdasarkan perkongsian pengiraan cukai pendapatan di atas, kira jumlah…

…‘Macam seronok lah buat bisnes online ni, tapi tak tahu nak buat macam mana’ Anda mempunyai zero knowledge tentang bisnes online? Jangan risau, anda berada di tempat yang betul! Entri…