…anda jadi pakar dalam pelaburan ini. Bukan untuk orang lain, tapi untuk diri sendiri. Hendak seribu daya, tak hendak seribu dalih. ‘Okay lepas tu macam mana pulak nak mohon saham?…

…lupa buka nota dan pen anda! 1 – APA ITU CCRIS DAN CTOS? ‘Aik tadi cakap pasal CCRIS je ni ada CTOS pulak?’ Jangan risau, senang je nak faham. CCRIS

…keluar lagi, hadap jam lagi, parking lagi.. nanti lah bayar’ Bertangguh-tangguh nanti anda juga merana, tunggakan bertambah dan nama anda pun tersenarai di dalam sistem CCRIS. Jadi, nak mengelakkan daripada…

…instrumen favourite menjadi rebutan mereka yang minat melabur. ‘Uish, hebat sangat tu. Macam mana ye nak try melabur saham koperasi Bank Rakyat ni?’ Haaa, jangan risau! Anda berada di tempat…

…yang betul dan mengambil tahu akan peraturan yang diberikan oleh pihak SSM kepada mereka yang baru mendaftarkan perniagaan. ‘Alamak, macam susah je, peraturan macam mana pulak tu?’ Jangan risau, Pakarwang…

…ditempat kerja. Ini boleh menyebabkan anda kehilangan perkerjaan dan membawa kepada masalah yang lebih besar. Sudah jatuh lagi ditimpa tangga. Tiada punca pendapatan, macam mana hutang-hutang nak dilangsaikan? Semakin tinggi…