Panduan mudah memulakan perniagaan online? Sekarang ni kita tengok macammacam jenis perniagaan online yang ada. Sosial media seperti Instagram, Facebook, dan Twitter penuh dengan iklan mempromosikan produkproduk online ni. ‘Macam

…sampai habis ye..! MELABUR UNTUK KEUNTUNGAN? Tidak dinafikan sifat saham yang dikatakan ‘high risk, high profit’ menjadi tarikan utama mereka yang mula berjinak-jinak nak melangkah ke dunia melabur ni. Mana

…untuk tidak membayar hutang mereka. Apatah lagi dengan kecanggihan teknologi masa sekarang dimana semua urusan boleh settle dengan hujung jari anda saja. ‘Malas lah nak pergi kaunter PTPTN, nak keluar…

favourite menjadi rebutan mereka yang minat melabur. ‘Uish, hebat sangat tu. Macam mana ye nak try melabur saham koperasi Bank Rakyat ni?’ Haaa, jangan risau! Anda berada di tempat yang…

produk. Kita juga boleh menjadi dropship (Orang tengah) kepada produkproduk tertentu. Konsepnya hanya mempromosi produk tersebut dan naikkan sedikit harga untuk margin keuntungan untuk kita. Contoh seperti dibawah : Owner…