…anda jadi pakar dalam pelaburan ini. Bukan untuk orang lain, tapi untuk diri sendiri. Hendak seribu daya, tak hendak seribu dalih. ‘Okay lepas tu macam mana pulak nak mohon saham?…

…pembayaran perbankan internet. CARA PEMBAYARAN DAN BANK YANG TERLIBAT Dah dapat biller code dan reference no nak buat macam mana pula? Senang je, anda pergi ke online bank anda masing-masing….

…instrumen favourite menjadi rebutan mereka yang minat melabur. ‘Uish, hebat sangat tu. Macam mana ye nak try melabur saham koperasi Bank Rakyat ni?’ Haaa, jangan risau! Anda berada di tempat…

…lupa buka nota dan pen anda! 1 – APA ITU CCRIS DAN CTOS? ‘Aik tadi cakap pasal CCRIS je ni ada CTOS pulak?’ Jangan risau, senang je nak faham. CCRIS…

…penyaringan yang ketat sifat was-was tidak lagi perlu anda dalam niat anda untuk melabur. Bukan senang tau nak dapat status patuh syariah ni, kerana setiap syarikat seperti yang dijelaskan di…

…Rekod CCRISS boleh diambil di Bank Negara Malaysia. Sila layari www.bnm.gov.my untuk maklumat lanjut. Kali ini Pakar Wang tidak bercerita detail berkenaan rekod CCRISS. Rekod CTOS Manakala satu lagi perkara…