…jadi pakar dalam pelaburan ini. Bukan untuk orang lain, tapi untuk diri sendiri. Hendak seribu daya, tak hendak seribu dalih. ‘Okay lepas tu macam mana pulak nak mohon saham? Kat…

…bintang. Scammer lebih layak di panggil penyangak ini sekarang bijak manipulasi apa sahaja dalam undang-undang untuk memperdaya mangsa. Tambah-tambah orang yang dimanipulasi itu memang tidak tahu undang-undang berkaitan. Kes Penipuan…

…ini berlaku, sistem JomPAY iaitu pembayaran melalui perbankan internet diwujudkan. Senang nak bayar, risiko tunggakan PTPTN pun hilang. Macam mana? Jangan risau, teruskan membaca, sambil-sambil tu boleh terus buat pembayaran…

…favourite menjadi rebutan mereka yang minat melabur. ‘Uish, hebat sangat tu. Macam mana ye nak try melabur saham koperasi Bank Rakyat ni?’ Haaa, jangan risau! Anda berada di tempat yang…

…Sesuatu harta yang dimiliki hendaklah mencukupi nisab yakni paras minima yang menentukan sama ada wajib atau tidak sesuatu harta itu dikeluarkan zakat. Umumnya, setiap kategori harta mempunyai kadar nisabnya yang…

…pengalaman peribadi atau blog, reviu peranti atau telefon dan bermacammacam lagi. Anda perlukan komputer peribadi atau komputer riba dan juga sambungan internet untuk menyerahkan penulisan anda untuk dinilai. Jika anda…

…tu yang kita nak buat pengeluaran untuk bayaran bulanan, bukannya pengeluaran untuk kurangkan baki hutang. Ini sangat penting. Ada perbezaan antara kedua-dua perkara tersebut. Pengeluaran Untuk Pengurangan Baki Pinjaman EPF…

…buat masyarakat kita. Kita sering didedahkan dengan kesan bahaya hutang melebihi kemampuan namun nafsu untuk memiliki sesuatu melebihi kewarasan akal dalam membuat keputusan yang berhemah. Mampu atau tidak itu semua…