…anda jadi pakar dalam pelaburan ini. Bukan untuk orang lain, tapi untuk diri sendiri. Hendak seribu daya, tak hendak seribu dalih. ‘Okay lepas tu macam mana pulak nak mohon saham?…

…pembayaran perbankan internet. CARA PEMBAYARAN DAN BANK YANG TERLIBAT Dah dapat biller code dan reference no nak buat macam mana pula? Senang je, anda pergi ke online bank anda masing-masing….

Semak saman trafik secara online & SMS? Sekarang ni check apa-apa pun mudah dengan adanya teknologi yang makin lama makin canggih. Nak tahu ada saman yang tertunggak? Ataupun tanpa…

…instrumen favourite menjadi rebutan mereka yang minat melabur. ‘Uish, hebat sangat tu. Macam mana ye nak try melabur saham koperasi Bank Rakyat ni?’ Haaa, jangan risau! Anda berada di tempat…

…yang betul dan mengambil tahu akan peraturan yang diberikan oleh pihak SSM kepada mereka yang baru mendaftarkan perniagaan. ‘Alamak, macam susah je, peraturan macam mana pulak tu?’ Jangan risau, Pakarwang…

…ditempat kerja. Ini boleh menyebabkan anda kehilangan perkerjaan dan membawa kepada masalah yang lebih besar. Sudah jatuh lagi ditimpa tangga. Tiada punca pendapatan, macam mana hutang-hutang nak dilangsaikan? Semakin tinggi…