lokasi dan permintaan hartanah tersebut. 8. PELABURAN TAKAFUL Secara amnya Insuran/Takaful lebih kepada bersifat perlindungan. Takaful adalah satu tabung dimana ia mengumpulkan wang sumbangan yang didermakan oleh pemegang polisi. Duit…

untuk tidak membayar hutang mereka. Apatah lagi dengan kecanggihan teknologi masa sekarang dimana semua urusan boleh settle dengan hujung jari anda saja. ‘Malas lah nak pergi kaunter PTPTN, nak keluar…

sedari mana tahu saman anda dah bertimbun alasan sebab tak tahu? Jangan risau, tak susah pun, entri Pakarwang kali ini dengan tutorial khas semak saman trafik secara online & SMS…

ke bumi pun tak mampu nak bayar. Pendapatan bulanan semua habis pada hutang. Haaa, macam mana nak survive perbelanjaan untuk yang lain? Golongan muda khususnya mudah terperangkap dengan situasi seperti…

Platform terbaik untuk menyimpan wang dengan mudah? Persoalan demi persoalan mula timbul dalam fikiran anda. ‘Bank mana yang banyak bagi dividend ye kalau kita simpan duit?’ ‘Mana yang boleh bagi…