…anda jadi pakar dalam pelaburan ini. Bukan untuk orang lain, tapi untuk diri sendiri. Hendak seribu daya, tak hendak seribu dalih. ‘Okay lepas tu macam mana pulak nak mohon saham?…

…1. Pengeluaran Wang KWSP Tunaikan Haji Mulai tahun 2013, ahli dibenarkan mengeluarkan caruman dari akaun 2 untuk menunaikan ibadah haji. Amaun yang dibenarkan adalah untuk menanggung kos asas , dan…

…pembayaran perbankan internet. CARA PEMBAYARAN DAN BANK YANG TERLIBAT Dah dapat biller code dan reference no nak buat macam mana pula? Senang je, anda pergi ke online bank anda masing-masing….

…ni? Tiada Power of Compounding/Accumulating Interest Alamak, cakap jawa pulak macam mana nak faham? Dalam bahasa melayu nya, dividen yang anda terima WAJIB anda cash out. Duit anda itu tak…

…rakyat Malaysia yang melepasi syarat cukai pendapatan perlu membayar cukai tersebut kepada kerajaan. Jadi macam mana nak tahu yang anda layak? Berdasarkan perkongsian pengiraan cukai pendapatan di atas, kira jumlah…