…anda jadi pakar dalam pelaburan ini. Bukan untuk orang lain, tapi untuk diri sendiri. Hendak seribu daya, tak hendak seribu dalih. ‘Okay lepas tu macam mana pulak nak mohon saham?…

…rakyat Malaysia yang melepasi syarat cukai pendapatan perlu membayar cukai tersebut kepada kerajaan. Jadi macam mana nak tahu yang anda layak? Berdasarkan perkongsian pengiraan cukai pendapatan di atas, kira jumlah…

…instrumen favourite menjadi rebutan mereka yang minat melabur. ‘Uish, hebat sangat tu. Macam mana ye nak try melabur saham koperasi Bank Rakyat ni?’ Haaa, jangan risau! Anda berada di tempat…

…melutut ke bumi pun tak mampu nak bayar. Pendapatan bulanan semua habis pada hutang. Haaa, macam mana nak survive perbelanjaan untuk yang lain? Golongan muda khususnya mudah terperangkap dengan situasi…