…sampai habis ye..! MELABUR UNTUK KEUNTUNGAN? Tidak dinafikan sifat saham yang dikatakan ‘high risk, high profit’ menjadi tarikan utama mereka yang mula berjinak-jinak nak melangkah ke dunia melabur ni. Mana

…Tiada Power of Compounding/Accumulating Interest Alamak, cakap jawa pulak macam mana nak faham? Dalam bahasa melayu nya, dividen yang anda terima WAJIB anda cash out. Duit anda itu tak boleh…

…untuk tidak membayar hutang mereka. Apatah lagi dengan kecanggihan teknologi masa sekarang dimana semua urusan boleh settle dengan hujung jari anda saja. ‘Malas lah nak pergi kaunter PTPTN, nak keluar…

…ke bumi pun tak mampu nak bayar. Pendapatan bulanan semua habis pada hutang. Haaa, macam mana nak survive perbelanjaan untuk yang lain? Golongan muda khususnya mudah terperangkap dengan situasi seperti…