Semak Bil Astro Cara SMS atau Online

Semakan Bil Astro Terbaru Secara SMS dan Internet Online

Posted on 2,961 views

Bagaimana buat semakan bil Astro terbaru secara SMS atau semak guna internet secara online. Oleh kerana bil Astro tak sampai ke rumah atau biasanya kita lupa no. akaun Astro kita sendiri. Sedar-sedar akaun Astro dah kena potong sebab lewat bayar atau kurang bayaran. Ini selalu terjadi pada kita semua. Pastinya bila perkara ini terjadi kita kena bayar denda lewat bayaran. Baca seterus artikel cara semakan bil Astro ini bagaimana dengan mudah sahaja.

Semakan akaun Astro terbaru memang memudahkan anda. Kita kita cuma klik-klik sahaja di komputer atau telifon pintar sahaja. Baik semak secara SMS atau secara Internet online. Jadi jangan ada alasan lagi bil Astro tak sampai rumah atau terlupa no. akaun Astro. Kalau tak bayar atau lambat bayar memang pasti akaun Astro anda tetap akan di potong sementara. Kalau perkara ini berlaku sila hubungi pihak Astro dengan segera.

Cara Semakan Bil Astro Dengan SMS

Kandungan

Bagi semakan secara SMS ada 2 cara,

1. Semak guna no akaun Astro anda

  • Semakan secara SMS dengan menggunakan no akaun Astro anda
    ASTRO (jarak) BAL (jarak) AC (jarak) AC NO dan hantarkan ke 33310
    Contoh : ASTRO BAL AC 870102035556

2. Semak guna no IC anda, bagi yang lupa no. akaun Astro

  • Semakan secara SMS dengan menggunakan no IC pemilik akaun astro tersebut
    ASTRO (jarak) BAL (jarak) AC (jarak) IC NO dan hantarkan ke 33310
    Contoh : ASTRO BAL AC 921806806112

Cara Semakan Bil Astro Dengan Internet Online (atas talian)

Cara Semakan Bil Astro Dengan Internet Online

Semak Secara Online pula anda terlebih dahulu mendaftar di laman web rasmi Astro seperti yang tertera http://support.astro.com.my/ . Sila ikut panduan yang diberi di web rasmi Astro semasa mendaftar secara atas talian ini.

Anda nanti akan diberi pilihan untuk melihat bil akan diberikan kepada anda sama ada anda boleh menyemak terus ke laman web Astro ataupun bil Astro dalam bentuk PDF yang akan dihantar terus ke email anda.

Cara Semakan Astro Customer Service Centre

Anda juga boleh menghubungi terus talian Astro Customer Service Centre (khidmat Pelanggan Astro) untuk semak bil Astro anda. Kebiasaan anda payah untuk berhubung dengan pantas kerana terpaksa menunggu lama untuk giliran bercakap dengan pegawai khidmat pelanggan Astro ini.

General line: 03 – 9543 3838.
IPTV Customer Service: 03 – 9543 1543.
NJOI Customer Service: 03 – 9543 8100.
Operating Hours. Daily 8am – 12am

Rasanya setelah anda baca post “Semakan Bil Astro Terbaru Secara SMS dan Internet Online” ini anda sudah boleh memilih cara untuk menerima bil anda baik secara SMS atau melihat secara terus di atas talian (online). Pastikan anda membayar bil dengan tetap mengikut tarikh bayaran yang sepatutnya. Ini bakal mengelakkan anda di kenakan caj lewat bayaran. Kongsikan dengan rakan anda jika anda rasa post ini membantu anda.

1 comment

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.