Teknik Pinjaman Mudah dan Jamin Untung
Teknik Pinjaman Mudah dan Jamin Untung

Teknik Pinjaman Mudah dan Jamin Untung – “Good Debt”

Posted on 911 views

Adakah Teknik Pinjam dan jamin untung? “Good Debt” ialah hutang yang membuatkan kita lebih kaya, iaitu hutang yang disandarkan kepada aset yang sentiasa meningkat nilainya! Pakar wang akan membantu anda faham apa itu Pinjaman Yang Sihat dari sudut berbeza.

Teknik Pinjaman Mudah dan Jamin Untung
Teknik Pinjaman Mudah dan Jamin Untung

Kini banyak bank yang menawarkan pinjaman mudah. Malah akhir-akhir ini banyak pula yang berkongsi di laman sosial dan laman chat peribadi skim-skim pelaburan dan memerlukan modal. Adakah semua ini benar-benar jamin anda akan untung.

Duit, di ibarat madu. Di dunia ini duit adalah raja “Cash It the King” ramai yang mengatakan begitu. Memang benar tanpa perlu disangkal. Kita bekerja demi mencari duit. Sama seperti saya. Tetapi sifat “mahu” sentiasa lebih dalam diri.

Apa yang anda Mahu?

Kandungan

Tempat tinggal dan keselesaan adalah kemahuan kita semua. Begitu juga saya.

Saya ingin berkongsi dengan anda semua 3 cara untung dengan berhutang. Namun ia memerlukan kesabaran dan kepekaan anda, syarat utama adalah Ilmu.

Mari saya kongsi 3 cara tersebut dengan anda, kemudian anda boleh beri pendapat diruang komen dibawah.

1. Pinjaman Perumahan

Benarkah pinjaman seperti ini menguntungkan?
Buat anda yang selalu dimomokkan dengan membeli rumah itu untung ternyata salah.

Syarat pertama membeli rumah adalah pastikan anda mampu membayar pinjaman tersebut. Nilaikan perbelanjaan dan kewangan anda terlebih dahulu sebelum berfikir membeli rumah yang kini rata-rata harga lebih dari RM 300,000.00 (Tiga Ratus Ribu Ringgit Malaysia).

Sebelum mahu membeli Aset hartanah perkara yang mesti dinilai adalah:

1.1 Kewangan anda – Mampukah membayar setiap bulan, ini menjamin anda tidak disenarai hitam jika tidak mampu membayar.
1.2 Kedudukan Hartanah – Pastikan kemudahan dan lokasi tersebut mudah di akses dan berkembang. Mudah medapat penyewa dan bakal melonjakkan harga pada masa akan datang.
1.3 Status pemaju – Ini menjamin anda tidak rugi jika pemaju yang membina tersebut lari. Ini bagi mereka yang membeli hartanah yang baru.

Ramai kita yang rugi bila membeli hartanah bila tidak menilai 3 perkara diatas ini. Jadi sentiasa bijak.

2. Pinjaman ASB

Naik muak dengan mereka yang menjaja bahawa pinjaman ASB itu untung. Adakah itu benar?

Tidak benar 100% semua ini. Fikir dengan logik kenapa bank membuat pinjaman seperti ini? Sudah tentu ada rahsia. Sebenarnya setiap yang meminjam pinjaman ASB ini telah membantu mereka (Bank) untung lebih. Mengapa?

2.1 Pelaburan – mereka melabur atas nama kita dan memdapat 2 keuntungan iaitu bunga dan dividen.
2.2 Pinjaman yang panjang – Menjamin keuntungan mereka berterusan.
2.3 Selamat – Duit yang dipinjam bukan hak peribadi kita selama tempoh pinjaman. Jadi pihak bank tidak menangung risiko.

Jadi bagaimana nak untung dengan pinjaman sebegini?

Baik.. rahsianya sila ke blog ini Gandakan Wang ASB 40% Walaupun Gaji Hanya RM 1000

3. Pinjaman Emas.

Ini paling hebat. Membuat pinjaman peribadi kemudian membuat pelaburan emas. Adakah untung?

Emas dan perak adalah contoh simpanan yang paling baik. Harga tidak akan jatuh tetapi amat lambat naik. Tetapi jika di gadai boleh memberikan kita wang kembali. “maaf ramai kita yang gadai tetapi tidak mampu tebus kembali” ini hakikat.

Membuat pinjaman kemudian membeli emas itu adalah bodoh. kerana anda telah rugi 2 kali ganda. Faedah pinjaman bank dan harga susut nilai emas.

Tetapi anda bijak jika menggunakan emas sedia ada ditangan anda dan gadai kemudian menggunakan wang tersebut untuk kecemasan atau lain-lain. Semua adalah kerana nilai simpan emas itu murah jika dibanding dengan kadar pinjaman bank setiap bulan.

Oleh itu jika ada wang lebih belilah emas untuk simpanan akan datang.Simpanan emas itu adalah contoh pembelian aset yang baik. Dinasihatkan membeli emas gelang 916 dari membeli emas bar atau wafer. Untuk lebih tahu sila ke laman https://publicgold.com.my/.

Kesimpulan Dari Belajar Berhutang Dengan Teknik Pinjaman Mudah.

1. Dalam tiga pinjaman ini saya galakkan anda membuat pinjaman hartanah. Ini sentiasa menjamin keuntungan jika mengikut 3 syarat yang perlu.

2. Membeli emas adalah baik untuk aset mudah ganti kepada Wang jika kecemasan.

3. Pinjaman ASB masih baik jika anda faham betul-betul tujuan simpanan anda. Walaupun pinjaman anda itu tempohnya 20 tahun sebenarnya anda boleh tamatkan perjanjian setelah cukup 5 tahun. Oleh itu rancang dengan teliti.

Semoga artikel ini memberi manfaat kepada anda yang masih mencari pinjaman mudah dari Bank yang menguntungkan anda. Sila beri pendapat anda diruangan komen.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.