Pakar Wang

Kesan negatif tidak menabung ketika usia muda?  ‘Alah, menabung ni untuk budak-budak je.. kita bukan budak sekolah lagi..’ Anda mempunyai persepsi macam ni? Kalau macam tu, jangan kemana-mana, baca sampai […]

Apakah kesan bahaya hutang melebihi kemampuan kita?  Hutang keliling pinggang nak tidur malam pun tak senang.  Apakah kesan bahaya hutang pada kehidupan anda sebenarnya? Hutang bukan lagi satu fenomena asing […]

Apa teknik-teknik untuk menjadi pelabur yang berjaya? Sifat pelaburan yang berunsurkan ‘high risk, high return’ membuatkan pengguna berfikir dua kali sebelum menjejakkan kaki ke dunia pelaburan. Pakar Wang kali ini […]

Kesedaran dalam mengetahui kepentingan memiliki insurans masih lagi rendah dalam kalangan masyarakat Malaysia. Ramai lagi masih yang masih was-was dengan fungsi utama insurans sekaligus terlepas daripada peluang mengetahui tentang kepentingan […]

Keliru bagaimana cara mengenali penipuan skim cepat kaya? Ramai pelabur-pelabur ‘rookie’ yang tertipu dan terjerat dengan skim cepat kaya ini menyesal tak sudah, menangis tak berlagu duit yang dilabur melayang-layang. […]

Kes Scammer di Malaysia. Penipuan kini berleluasa.  Scammer(penipu) kini semakin bijak bila mula menggunakan teknik melibatkan undang-undang. Banyak yang telah berlaku tapi mengapa anda masih lagi menagih pecaya pada golongan […]