Cara Bayar Bil Air Melalui JOMPay (MayBank2U)

Cara Bayar Bil Air Melalui JOMPay (MayBank2U)

Posted on 25 views

Cara Bayar Bil Air.

Nak bayar bil air daripada rumah pun boleh dah sekarang ni..

Tak payah start kereta, tak payah buang masa, semuanya hanya di hujung jari anda.. Mudah sangat!

Macam mana nak bayar bil air dengan JOMPay ni?

Senang je, jom baca artikel Pakarwang hari ni Cara Bayar Bil Air Melalui JOMPay (MayBank2U) sebagai rujukan untuk memudahkan urusan anda untuk bayar bil air hanya dari rumah.

Apa tunggu lagi?

Jom teruskan bersama kami!

Cara Bayar Bil Air Melalui JOMPay (MayBank2U)

Anda tiada akaun bank online? Eh rugi tu, cepat-cepat daftar sebab dengan online banking anda boleh buat apa jenis pembayaran dengan mudah. Tak payah start enjin kereta semata-mata nak bayar bil air.

Berikut kami kongsikan cara untuk bayar bil air anda menggunakan Maybank2U dan juga CIMBClicks:

CARA BAYAR BIL AIR ONLINE MELALUI MAYBANK2U

Mudah je, ikuti langkah-langkah di bawah untuk bayar bil air dengan Maybank2U:

  1. Anda perlu login ke AKAUN MAYBANK2U anda yang sedia (kalau tak ada kena daftar dulu ye)
  2. CARA BAYAR BIL AIR ONLINE MELALUI MAYBANK2U
  3. Berjaya login anda pergi ke Menu ‘Pay and Transfer’
  4. Kemudian anda akan lihat 2 bahagian iaitu ‘Pay To’ dan ‘Pay From’. Pada bahagian ‘Pay To’ anda klik dan pilih ‘JomPAY’
  5. Kemudian anda akan dapat lihat satu bahagian ‘Enter biller code’ sebelah logo JomPAY tu, nak dapat biller code ni senang je, cari pada bil air anda, anda akan dapat lihat satu bahagian khas JomPAY disertakan sekali biller code seperti di bawah:
  6. Cara Bayar Bil Air Melalui JOMPay
  7. Dah masuk kan biller code, tekan butang ‘Enter’
  8. Selepas itu, satu paparan seperti di bawah akan keluar. Anda hanya perlu isi pada bahagian ‘ref 1’ sahaja. Isi nombor akaun bil air anda di bahagian ‘ref 1’ ini. Mana nak cari no ni? Ada, cuba semak di bil air anda.
  9. Kemudian klik pada butang ‘Pay’. Langkah seterusnya anda hanya perlu masukkan nombor TAC yang akan dihantarkan ke nombor telefon anda. Selepas itu klik pada butang ‘Confirm’
  10. Siap!

Haaaa, mudah kan? Tak payah keluar naik kereta nak bayar bil air ni. Guna hujung jari goyang kaki duduk rumah pun dah boleh settle.

Yang penting anda ada akaun MayBank2U, lepas tu anda dah boleh buat bayaran bil air dengan JOMPay.

Kesimpulan Cara Bayar Bil Air

Kecanggihan teknologi memudahkan lagi urusan kita terutama sekali dalam menghadapi situasi pandemik Covid-19 ini. Mari kita ambil kesempatan ini untuk mempraktikkan kemudahan yang sedia ada untuk memudahkan lagi urusan kita.

Semuanya hanya di hujung jari anda!

Kongsikan manfaat artikel ini kepada rakan-rakan dan ahli keluarga anda yang lain. Sama-sama kita memudahkan urusan semua dalam tempoh PKP ini.

Pastikan anda sentiasa mengamalkan SOP yang disarankan oleh KKM untuk kita sama-sama memutuskan rantaian Covid-19 yang terus mengancam kestabilan negara.

TERIMA KASIH