Cara Connect Wifi Smart Selangor Percuma

Cara Connect Wifi Smart Selangor Percuma

Posted on 1,484 views

Wifi Smart Selangor (WiFiSS) telah merapatkan jurang digital di Selangor. Tapi bagaimana cara untuk sambung ke wifi ini? Pakar Wang berkongsi cara connect wifi selangor percuma ini terus ke smartphone anda.

Sekarang ini, dunia tanpa sempadan. Jikalau satu-satu kawasan itu tiada hubungan jalur lebar, sangat pelik.

Sesuai dengan kapisiti sebagai negeri termaju di Malaysia dan mempunyai rezab negeri yang cukup besar, kerajaan negeri berbesar untuk beri wifi smart Selangor percuma kepada rakyat di Selangor untuk menggunakannya.

Dengan harapan, dengan ada kemudahan wifi secara percuma ini di seluruh negeri,  dan dapat membantu pelajar, guru, usahawan, golongan berpendapatan rendah dan menengah serta pelancong dapat berhubung dan memanfaat kemudahan yang ada untuk memudahakn urusan masing-masing.

Login Smart Wifi Selangor Percuma

Cara Connect dan Login Smart Wifi Selangor Percuma

1. Pastikan anda menerima signal WIFI Smart Selangor terlebih dahulu.

i) Kepantasan sambungan Wifi Smart Selangor : WIFI 4G
ii) Penyedia projek : TM dan Celcom

2. Kemudian cuba connect wifi Selangor,buka mana-mana website terlebih dahulu. Sebaliknya website yang dibuka akan tidak terpapar tetapi anda akan diarahkan kehalaman pendaftaran wifi Selangor.

3. Lakukan pendaftaran terlebih dahulu. Isikan segala butiran dan maklumat yang diperlukan. Setelah itu anda sudah boleh mula akses menggunakan usernama dan password yang anda buat tadi.

4. Anda sudah boleh mula menggunakan kemudahan ini secara percuma selama tempoh 30 minit setiap kali anda connect dan login. Tujuan 30 minit adalah memastikan akses ke Wifi Smart Selangor ini sentiasa boleh di akses dengan mudah oleh semua pengguna.

5. Diingatkan, kemudahan Wifi ini sesuai untuk semakan email, Facebook, Twitter, Instagram, media sosial yang lain termasuk blog untuk informasi. Tetapi jikalau anda mahu tonton video mungkin anda akan menghadapi masalah kerana kelajuannya dikawal.

Pengguna Wifi Smart Selangor

Pengguna Wifi Smart Selangor (WiFiSS) yang berdaftar kini mencecah 1,143,855 dalam tempoh Lima tahun sejak mula beroperasi September 2015.

Kemudahan WiFiSS disasarkan kepada kawasan tumpuan awam dan kawasan penduduk berpendapatan rendah.

Pembangunan infrastruktur telekomunikasi melalui capaian jalur lebar (WiFi) di Selangor bakal diperluaskan dengan 4,000 ‘hotspot’ ke seluruh negeri, dan akan bertambah setiap tahun kemudian. Semua ini membolehkan semua rakyat negeri mendapat manfaat dengan kemudahan ini.

Pelaksanaan itu menjadi saksi kepada inisiatif Kerajaan Negeri bagi memastikan semua rakyat mendapat akses melalui capaian jalur lebar berkelajuan tinggi secara percuma, sekali gus merapatkan jurang digital di Selangor khususnya.

1 comment

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.