Rumah sebagai pelaburan

Perniagaan Sublet Mampu Beri Pandapatan 4 Angka

Posted on

Perniagaan Sublet? apa tu? agak-agak la jenis apa perniagaan sublet ni yang boleh bagi pendapatan sampai 4 angka ni? Tapi sebenarnya ramai yang dah mulakan perniagaan jenis ini. Hakikatnya perniagaan sewa dan servis homestay, bilik dan rumah di kategorikan sebagai Perniagaan Sublet.

Ok.. jom , kali ini Pakar Wang akan bongkar Perniagaan Jenis Sublet ini secara mendalam. Akhir post ini nanti anda dah boleh mula rancang untuk teroka perniagaan jenis ini.

Perniagaan Sublet Mampu Beri Pandapatan 4 Angka

Anda minat tak bercuti?.. ala.. cuti-cuti Malaysia.. apa perkara pertama yang anda cari untuk rancang percutian anda… bak omputih cakap “itinerary” tu. Menjadi perkara utama adalah… tempat bukan… tempat bercuti dan tempat untuk bermalam. Dimana anda nak bermalam jika bercuti ke Cherating, Pahang?

then.. mula la anda bukak aplikasi Trivago cari penginapan yang sesuai dengan butget anda..bukan. Penginapan yang anda cari inilah salah satu dari cabang Perniagaan Sublet.

ok.. mesti dah nampak sikit kan…

IDEA SUBLET SIMPLE

Apa yang simple sangat ni? Kalau rasa cara sublet yang atas tu agak susah nak dapat untung boleh cuba idea ni pulak. Apa sublet simple ni?

strategi sublet sebagai ‘alat buat duit.’

Antara cabaran yang korang kena hadapi seperti…

Cabaran Perniagaan SUBLET

#1 : Kena cari lokasi yang cun – Cari yang berdekatan dengan kawasan yang sibuk dengan pekerja-pekerja yang berpendapatan rendah. Contoh seperti yang Giant, TESCO, Maidin.

#2 : Mungkin korang kena bayar sewa yang tinggi – Nego elok-elok dengan owner bangunan. Tawarkan bayaran 6 bulan in advance. Kalau bangunan tu dah lama kosong, owner mesti cair.

#3 : Takde orang nak sewa – Bagi komisyen kepada penghunu yang dah sewa. Nilainy mesti tinggi. Mungin 50% daripada harga sewaan.

Popular  DuitNow Cara Paling Mudah Hantar Dan Terima Duit Secara Online di Malaysia

#4 : Takut gejala masalah sosial? – Buat peraturan. Korang kena tegas, dan buat spotcheck berkala.

Langgar peraturan, terus terminate kontrak tanpa pulangan deposit. TIADA DADAH, TIADA ARAK, TIADA ZINA. Buat poster besar-besar dan tampal sebagai peringatan.

#5 : Faktor keselamatan – Kalau ada modal lebih atau rasa berbaloi, boleh pasang CCTV. Buat access card. Rekod keluar masuk.

Apa macam, ada berani?

Perniagaan sublet ini mampu menjamin pendapatan bukan saja 4 angka tapi lebih lagi. Anda kena bijak memilih lokasi, dan kediaman yang sesuai dengan pemintaan. Apa pun jenis perniagaan pasti ada risikonya. Pastikan anda bijak meminimakan risiko dan cuba menambah pendapatan dengan idea perniagaan sewa dan servis homestay atau dengan kata lain SUBLET.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.