Teknik Pakar Berniaga Secara Online dan 5 Tips Untuk Berjaya

Posted on

Berniaga secara online, adalah satu teknik niaga yang popular kini. Rakyat Malaysia nampaknya lebih gemar niaga di internet menggunakan platform sosial media seperti instagram dan facebook. Hebatnya pula, kini ramai yang telah bergelar usahawan bila kerajaan di bawah MDEC telah membuat pelbagai latihan untuk membantu mereka lebih berjaya.

Bagi yang masih buntu bagaimana untuk bermula bolehlah ke laman Global Online Workforce di sini untuk melihat kandungan serta mendaftar latihan secara percuma dan lain-lain. Pakar Wang juga lahir setelah tamat kursus sebagai Freelancer bersama MDEC. Jangan lepaskan peluang besar ini khas untuk rakyat Malaysia tanpa mengira bangsa.

Teknik Pakar Berniaga Secara Online

Teknik pakar berniaga secara online

Berniaga secara online bukan satu bidang yang mudah. Konsepnya masih sama seperti berniaga secara offline di luar tetapi bezanya adalah cara pemasaran. Setiap apa bidang yang anda niagakan semestinya mahukan keuntungan. Bagi seorang peniaga apa yang meraka cari adalah sumber produk yang murah dan mudah hasilkan keuntungan. Ini memang jelas. Setiap kos yang dikeluarkan mestilah diharap akan datang keuntungan yang berganda. Perancangan pemasaran serta perniagaan itu amat penting bagi menjamin setiap sen yang dikeluarkan itu berbaloi.

Walaupun anda rasa berniaga secara online ini nampak mudah, bila kita lihat di laman sosial banyak produk yang diniagakan tetapi tahukah anda bukan semua yang mampu menjana pendapatan 3 angka secara tetap berterusan. Bukan mudah mencari produk niaga yang membuat keuntungan yang berganda. Malah ramai dikalangan mereka tidak serius menjalankan perniagaan online ini. Produk yang diniagakan adalah sama dan menjengkelkan. KIta diomokkan dengan perniagaan berkonsepkan MLM dan Cepat Kaya yang sering memutarkan iklan duit semata-mata. Ini adalah salah sama sekali dan bukannya konsep sebenar perniagaan online yang diimpikan.

Konsep Perniagaan Online Sebenar

Konsep perniagaan itu berbeza. Jika anda mahukan pendapatan tetap secara konsistan pastikan anda berniaga secara realiti bukan berniagakan mimpi. Tak dinafikan ada yang telah berjaya dengan perniagaan mimpi ini, tetapi konsep ini biasanya tidak kekal lama. Bertindaklah secara profesional. Jadilah seorang usahawan yang sebenar. Jika benar anda menjual produk MLM, ceritakan secara sebenar modus operasi anda. Jangan kaburkan bakal prospek anda dengan keuntungan yang tidak masuk akal dengan usaha yang sedikit.

Popular  ICOMM MPAJ Mudahkan Urusan Penduduk Dengan Majlis Perbandaran Ampang Jaya

Ketahuilah jika ada yang promosi sesuatu perniagaan dan menjaminkan keuntungan lebih dari 100% modal anda itu adalah satu penipuan. Ya, itu adalah penipuan yang nyata. Cuba anda buat kira-kira bagaimana meraka membayar anda dengan sebanyak mana profit yang meraka bakal dapat melainkan dengan cara menipulasi peniaga baru dengan syarat ada mesti menaja seramai mungkin ahli atau peniaga baru di bawah anda. Ini bukan peniagaan yang sebenar. Ini cuma Money Gaming, meraka akan berhenti bila sudah tiada ahli yang boleh didaftarkan. Ini sudah banyak berlaku, tetapi pemikiran rakyat Malaysia ini masih juga tidak berubah. Mahu kaya dengan mudah.

Belajarlah berniaga secara online yang sebenar. Cari produk yang boleh diniagakan dan menjamin keuntungan yang berganda. Banyak produk atau khidmat yang kita boleh jual secara online. Bagi yang pakar membina website, bolehlah jual servis membuat website di laman sosial atau secara online. Bagi yang mahu belajar bolehlah bermula dengan memasarkan produk fizikal sebagai ajen dropship dengan pengedar. Banyak pengedar yang mencari rekrut untuk memasarkan produk mereka di laman sosial. Malah anda juga boleh menjadi pembeli barang di toko-toko besar buat mereka yang tinggal jauh dan memerlukan anda beli untuk mereka. Ramai yang telah berjaya dengan konsep ini. Tetapi kejayaan mereka ini tidak datang dengan mudah.

Oleh sebab itu Pakar Wang ada ceritakan Global Online Workforce pada mulanya. Di situ anda akan diajar bersama tujuan sebenar anda berniaga secara online. Tenaga pengajar dari MDEC telah dilatih untuk memastikan anda berjaya dalam bidang ini syaratnya anda mestilah bersedia mengikut apa yang telah diajarkan. Mereka yang berjaya itu ada SOP ( standard operating procedure) seorang yang berjaya.

Popular  Konsep Perniagaan Online Yang Untung Berganda-Ganda

5 Tips Pakar Berniaga Secara Online

Secara ringkasnya untuk berjaya berniaga online ini anda mesti mahir dalam 5 perkara.

1. Mencari produk yang kurang persaingan.

Carilah produk atau servis yang kurang persaingan kerana ini menjamin anda akan bertahan lama dan pemintaan barangan sentiasa dalam skala yang tetap.

2. Membuat Copywring yang baik

Copywriting yang baik menjamin iklan anda mendapat tumpuan di media sosial. Banyak buku yang anda boleh dapatkan membincangkan perihal membina ayat iklan yang memukau pelanggan.

3. Gunakan medium pengiklanan

Gunakanlah medium pengiklanan online sebaik mungkin. Anda mungkin lebih berminat dengan Facebook Ads. Carilah guru yang pakar yang boleh membantu anda seperti SifuFbAds. Boleh juga gunakan Google Adword atau kini dikenali dengan Google Ads. Jangan takut habiskan sedikit modal dengan iklan. Ramai usahawan online yang berjaya dengan hanya guna pengiklanan secara online.

4. Gunakan medium ecommerce

Belajar gunakan website e-commence. Jika ada wang lebih bina website jualan anda sendiri. Gunakan juga medium website jualan seperti Shopee, 11street atau lazada. Di sini anda boleh jual produk anda dengan mudah. Pelanggan ke website seperti ini untuk membeli, banyak usahawan yang berjaya mendapat pulangan 5 angka hanya memasarkan produk hanya di Shopee. Anda bila lagi?

5. Membeli produk dengan murah di pasaran China

Banyak yang telah berjaya dengan menjual produk dari China di Malaysia. Anda boleh mendapatkan produk dengan murah dan menjual kembali dengan keuntungan yang berganda. Mencari pruduk yang sesuai diniagakan memang amat susah tetapi menguntungkan anda jangka masa panjang. Kawan saya ada menjual satu ebook bagaimana membeli di China dengan mudah. Saya syorkan anda dapatkan ebook beliau ini. Sila Klik gambar di bawah jika berminat :

Berniaga secara online barang dari China

Antara perkara-perkara penting yang saya tulis di dalam ebook ini ialah…

Popular  Peluang Kerja Sambilan Online di Rumah Tanpa Modal Buat Anda

1. Teknik nak cari barang dengan betul dan mudah. Ya! Nak cari barang pun ada teknik dia! Kalau andamain taip sahaja nama barang tu kat website tu, selalunya, hasil yang dipaparkan tidak banyak sebab kebanyakkan nama barang adalah dalam bahasa cina! Jadi buku ini akan ajarkan beberapa teknik yang padu supaya anda boleh jumpa barang yang dikehendaki dengan harga yang lebih murah!

2. Cara nak check supplier! Boleh caya ke tak supplier tu? Macam mana nak check? Ada di sharekan caranya!

3. Cara nak deal dan chat dengan supplier! Walaupun anda tak pandai cakap cina! anda boleh kasi adjust punya dan minta diskaun lagi kaw-kaw punya!

4. Ebook ini bongkarkan agen terbaik yang anda boleh guna! Agen ni memang boleh percaya dan sangat profesional! Gerenti barang yang anda order selamat sampai!

5. Tips & teknik cara nak menjual barang yang anda dah borong dan dah sampai depan pintu rumah Anda!

6. Anda boleh buat tempahan hanya dengan menggunaan smartphone sahaja! Tak perlu dah nak pakai PC atau laptop! Ini paling hebat.

Berminat belajar ini semua sila dapatkan Ebook di bawah ini :

Berniaga Secara Online Borong Dari China

Sampai di sini sahaja dapat Pakar Wang bantu anda jika anda berminat berniaga secara online. Apa yang penting buat anda adalah jangan cepat mengalah dan putus asa. Sentiasa mencari guru untuk memantapkan lagi pengetahuan anda berkaintan pemasaran online dan pengunaan media sosial supaya anda menjadi lebih pakar dalam bidang ini. Pakar Wang doakan anda berjaya membina empayar peniagaan yang sebenar.